phone_fill 0591 - 794 120 list_dash phone_fill0591 - 794 120 envelope_fillmail@alwinlubbers.nl
Dit is Servconnect People 2

Servconnect

Dit is Servconnect People 2

Servconnect heeft altijd een accountsysteem voor het beheren van gebruikers gehad. Met de introductie van Servconnect 3.0 is dit systeem uitgebreid, niet alleen voor Servconnect zelf maar ook voor de bijbehorende website. Servconnect 3.0.11 maakte het mogelijk om gebruikersgegevens te synchroniseren met de contacten-app op al je apparaten. Met de lancering van Servconnect People 2 zetten we de volgende grote stap: deze versie biedt meer dan 100 nieuwe features en aanzienlijke verbeteringen.

Accountherstel

Servconnect People 2 introduceert een vernieuwd systeem voor het herstellen van wachtwoorden en accounts; Accountherstel. Mogelijk vraag je je af wat er mis is met de huidige methode die op veel websites wordt gebruikt. Op veel websites verloopt het herstellen van een wachtwoord als volgt:

  1. Je vult je e-mailadres in op de website.
  2. Je ontvangt een e-mail met een link om je wachtwoord te resetten.
  3. Je stelt een nieuw wachtwoord in.

Hoewel dit systeem functioneel is, is het soms té gebruiksvriendelijk, wat de deur openzet voor misbruik door hackers. Dit kan leiden tot situaties waarin de legitieme eigenaar uitgesloten wordt van het account.

Hoe werkt Accountherstel?

Accountherstel behoudt de bekende stappen om verwarring te voorkomen, maar voegt meerdere lagen achter de schermen toe. Bij een verzoek tot wachtwoordherstel, genaamd 'Accountherstel', evalueert Servconnect People de legitimiteit van het verzoek op basis van diverse criteria, zoals voorgaand gebruik van het apparaat en het IP-adres, resulterend in een wachtperiode.

Wachtperiode

De wachtperiode is bedoeld om de legitieme gebruiker de kans te geven het herstelproces te annuleren door simpelweg op de website in te loggen. Dit dient als bescherming tegen ongewenste wijzigingen die kunnen plaatsvinden terwijl de gebruiker slaapt of afwezig is. In veel gevallen hoeft de gebruiker niet te wachten om het wachtwoord te herstellen.

Accountherstel via Servconnect

Wanneer een klant u vraagt om accountherstel te starten wordt er altijd een wachtperiode van 24 dagen gebruikt. Wij blijven immers ook mensen en zijn om de tuin te leiden door iemand die niet is wie die zegt dat hij is. Daarom is het niet mogelijk om de wachtperiode te omzeilen via Servconnect.

Bevestiging naar alle e-mailadressen

Bij het initiëren van het Accountherstel-proces sturen we bevestigingen naar alle e-mailadressen die gekoppeld zijn aan het account. Dit is een aanzienlijke verbetering vergeleken met het versturen naar alleen het primaire e-mailadres. Zo zorgen we ervoor dat de gebruiker altijd geïnformeerd wordt, zelfs als het primaire e-mailaccount in verkeerde handen is.

Automatische Privacy Policy

Met de update naar Servconnect People 2 wordt het beheer van het privacybeleid een stuk gestroomlijnder. Elke app binnen de Servconnect-installatie die persoonsgegevens verwerkt, dient nu een eigen privacyverklaring op te stellen. Deze verklaringen worden vervolgens opgenomen in het overkoepelende privacybeleid. Gebruikers moeten opnieuw akkoord gaan bij wijzigingen aan het beleid. Dit proces zorgt voor een gecentraliseerde verzameling van privacygegevens, waardoor gebruikers minder hoeven uit te zoeken.

Bestanden toevoegen

Vanaf Servconnect 3.2 worden niet alleen foto's maar ook andere bestandstypen ondersteund. Met Servconnect People 2 kunt u eenvoudig bestanden toevoegen aan een profiel en deze op elk moment inzien of downloaden naar uw apparaat. Dat is wel zo overzichtelijk.

Beperkingen

In Servconnect People 2 is het mogelijk om accounts te beperken. Beperkte accounts kunnen niet meer worden gebruikt op de website. Wanneer u een account blokkeert is het mogelijk om een reden bij te voegen, samen met een datum waarop alle beperkingen komen te vervallen. E-mailadressen en telefoonnummers die aan beperkte accounts gekoppeld zijn kunnen niet meer worden gebruikt voor nieuwe accounts.

Servconnect People 2

Is vanaf 15 April 2024 als gratis update beschikbaar voor alle Servconnect 3 gebruikers.