phone_fill 0591 - 794 120 list_dash phone_fill0591 - 794 120 envelope_fillmail@alwinlubbers.nl
L&B Campers refresh.

Portfolio

L&B Campers refresh.

Over L&B Campers

L&B Campers is een camperbedrijf in het Drentse Emmer-Compascuum. Ze zijn gespecialiseerd in verkoop van gebruikte campers. Het bedrijf is snel gegroeid van een bedrijf bij huis naar een bedrijf met een prachtige locatie inclusief werkplaats en groot terrein met tientallen campers. Met ruim 20 jaar ervaring in de camperbranche is L&B Campers een begrip geworden, zowel offline als online.

Alwin Lubbers Software is er sinds het begin bij geweest met een website. Inmiddels mogen wij ook de IT ondersteuning verzorgen voor dit prachtige bedrijf.

De oude Website

L&B Campers heeft in begin 2020 een website laten ontwikkelen, dit was tevens de eerste website van L&B Campers. De website maakte gebruik van Servconnect 2 inclusief Servconnect Showroom. Dat een goede website belangrijk is, speelde toen al bij de eigenaren.

De website was vrij compleet inclusief zoekmachine optimalisatie en alle gemakken van Servconnect 2, waaronder het automatisch genereren van meta tags voor sociale media.

Het uiterlijk van de website is voor een erg groot gedeelte door L&B Campers zelf bepaald.

De oude website is al uit de lucht gehaald voor ik deze tekst schreef. Gelukkig bestaat het internet archief waar ik beelden van de oude website heb opgevraagd.

De oude Huisstijl

Daarnaast kregen wij de mogelijkheid om een huisstijl samen te stellen voor L&B Campers. De huisstijl reflecteert het gevoel van L&B Campers; een klein bedrijf opgemaakt uit gepassioneerde mensen. De huisstijl bestond uit een 'oud blauwe' hero kleur, samen met een vriendelijk logo.

Tijd voor iets nieuws

Rond eind 2022, net voor de release van het nieuwe Servconnect3, zijn we samen tot de conclusie gekomen dat de website wel aan vernieuwing toe was. Het bedrijf bleef maar groeien. Toen duidelijk werd dat L&B Campers wilde verhuizen naar een nieuwe locatie was dat een mooi moment om een nieuwe website de lucht in te krijgen.

Een nieuwe Huisstijl

Het logo was toen nog geen 3 jaar oud. Ons doel was om kleine veranderingen in het logo aan te brengen om het te moderniseren. Daarnaast hebben we de lichte gloed verwijderd, de kleur gewijzigd naar wit en de slagschaduw minder breed gemaakt. Ook is de hero kleur iets gemoderniseerd.

De schuine rand in het streepje onder het logo komt overal in het huisstijl terug. Ook op de website gaat zo goed als elke sectie gepaard met een schuine rand.

Een compleet nieuwe Website

Ook deze website is in nauwe samenwerking met L&B Campers ontwikkeld. Na een constante stroom aan voorbeelden is de website geworden zoals hij nu is.

Oog voor details

In onze websites passen wij altijd kleine handigheidjes toe. Alles om de gebruikerservaring beter te maken.

Contextueel contact paneel

De website geeft aan met wie je het beste contact op kunt nemen, afhankelijk van welke pagina je bekijkt. Wanneer de bezoeker een pagina van een camper bekijkt, is de kans groot dat hij een vraag heeft over de camper. Daarom omcirkeld de website automatisch de contactgegevens van Luca.

Ook worden openingstijden op een andere manier weergegeven dan bij andere websites. In plaats van een lap tekst met openingstijden, krijgt de bezoeker te zien of het bedrijf nu geopend is.

De website heeft geen 'normale' contact pagina. We hebben er voor gekozen om een paneel te ontwerpen die over de huidige pagina schuift. De bezoeker verliest zijn toekomstige camper nooit uit het oog.

Ons eerste ontwerp voor een wijnfles

In Juli kregen wij de vraag om het label voor een wijnfles te ontwerpen. Klanten van L&B Campers krijgen deze fles bij aankoop van een camper. Een erg leuk idee, al zeg ik het zelf. Zo blijkt maar weer; wij zijn van alle markten thuis.