phone_fill 0591 - 794 120 list_dash phone_fill0591 - 794 120 envelope_fillmail@alwinlubbers.nl
Updates in App Marketplace. Nu beschikbaar.

Servconnect

Updates in App Marketplace. Nu beschikbaar.

Servconnect App Marketplace is dé plek om nieuwe apps voor Servconnect te downloaden. Met Servconnect 3.1 timmeren we hard aan de weg naar een CMS waarin alles mogelijk is, App Marketplace speelt hier een hele grote rol in.

Automatische Updates

Updates zijn nooit leuk, helemaal niet in huidige content management systemen; dingen gaan kapot en een ontwikkelaar kan weer uren spenderen om de troep op te ruimen. Met Servconnect App Marketplace krijgen de ontwikkelaar en websitebeheerder de mogelijkheid om updates voor apps te installeren. Maar dat maakt App Marketplace niet anders dan de huidige systemen. Maar wat nou als er iets mis gaat? Dan zet Servconnect de app data en app versie automatisch voor je terug naar hoe het was voor de update begon.

App Marketplace zoekt en installeert automatisch alle beschikbare updates wanneer je website de minste bezoekers heeft, niet rond een bepaalde tijd. Op die manier ben je er van verzekerd dat zo weinig mogelijk bezoekers last hebben van de korte tijd dat de website niet beschikbaar is. Servconnect presenteert automatisch een 'Wij zijn zo terug'-pagina aan de bezoekers om een betere gebruikerservaring te geven. Wanneer het updaten voltooid is zal de pagina automatisch opnieuw worden geladen en kunnen ze gelijk door met het verkennen van de website.

App Marketplace Upload API

Deze sectie bevat veel technische praat.

Voor ontwikkelaars is de App Marketplace Upload API in het leven geroepen. Een app kan geüpload worden middels een REST API. Het enige wat de ontwikkelaar hier voor nodig heeft is een 'authentication token', die gekoppeld is aan de app, om mee te sturen met elke request naar Servconnect Network. Alwin Lubbers Software heeft het pushen van updates volledig geautomatiseerd dankzij deze API.

Hoe wij de App Marketplace API gebruiken

Al onze Servconnect Apps worden automatisch naar Servconnect Network geupload. Wij hebben een klein scriptje geschreven die tags uit onze git repos haalt. Wanneer een tag een hoger getal heeft dan de laatst geüploade versie zorgt het script dat alles netjes wordt ingepakt en wordt de nieuwe versie naar Servconnect Network gestuurd. Wanneer wij in een tag "-alpha", "-beta" of een "-rc"-nummer vermelden zal de update alleen worden gepust naar beta testers. Kortom het enige wat wij moeten doen is het uitvoeren van één commando om een app update te pushen. Wij gebruiken deze methode voor Servconnect People, Servconnect Mail, Servconnect Settings, Servconnect App Marketplace, Servconnect Files, Servconnect Photos, Servconnect Feedback, Servconnect Store en Servconnect Showroom (mijn hemel, wat hebben wij veel apps).